500.000 persones vacunades abans del març del 2021

El pla de vacunació ja s’ha fet públic per part del Govern i es preveu disposar de 500.000 dosis durant el primer trimestre.

Les vacunes arribaran per Reis i es començaran a subministrar a mitjans de gener a interns i treballadors de residències de gent gran i de persones amb discapacitat.

Sanitat espera que l’Agència Europea del Medicament aprovi la vacuna de Pfizer –que ja ha estat aprovada a altres països- el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener.

En aquesta primera fase, que s’allargarà durant el primer trimestre del 2021, les vacunes no se subministraran a CAP ni hospitals i la consellera, Alba Vergés ha assegurat que s’hi arribarà «progressivament».

Tot i així, Vergés ha insistit que encara que els plans de vacunació ja estigui sobre la taula, les pròximes setmanes seran «complexes». «Continuem demanant màxima prudència».

Com s’administrarà la vacuna?

25 equips estaran integrats per un total de 500 infermers i Salut ha informat que farà una crida als Col·legis d’Infermeria per poder disposar del personal necessari. La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha recordat que l’Estat encara no ha comunicat els plans per a la segona fase, però ha previst que aquesta pot arribar a uns 2 o 3 milions de persones.

Per a més informació: Nació Digital